Druiven Crumble

Druiven crumble

Ingredients

  • 300 gr druiven blauw of wit
  • 2 appels
  • 50 gr rozijn
  • 115 gr boter op kamer temperatuur
  • 125 gr bloem
  • 100 gr havermout
  • 100 gr suiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker

Instructions

  • Week de druiven +/-1u in waterof druivenlikeur.
  • Verwarm de oven op 180°
  • Meng de boter, de bloem, de suiker en de hamermout samen en kneed tot een mooi deeg
  • Spoel de druiven en snij ze in twee. Schil de appel en snij inblokjes.
  • Leg het fruit onderaan in een schaal, doe de geweekte rozijntjes en het snuifje kaneel erbij en meng door elkaar. Bestrooi het fruit met de bruine suiker.
  • Bedek het fruit met het ‘deeg’.
  • Zet de schotel +/- 25min in de oven.
  • Je kunt de crumble lauw of afgekoeld eten. Lekker met een bolletje ijs of opgeklopte room.
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *