Druiven Granita

Druiven Granita

Ingredients

  • 100 ml halfzoet schijmwijn ‘Soniën’
  • 100 ml druivensap van blauwe druiven
  • 10 gr rietsuiker
  • Voor de afwerking enkele blaadjes munt en enkele tafeldruiven

Instructions

  • Warm de schuimwijn op met de suiker en roer tot de suiker gesmolten is.
  • Haal de warme vloeistof van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het druivensap toe. Giet de vloeistof in een schaal en zet in de diepvries.
  • Roer +/- elk uur door de vloeistof om de typische ijskristallen van granita te bekomen.
  • Afhankelijk van de grote van de schotel zal de granita na 2 à 4u klaar zijn om te serveren.
  • Doe de granita in glaasjes per portie en werk af met blaadjes munt en enkele heerlijke tafeldruiven!
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *