Bruchetta met tomaten salsa

  • 150 gr Zongedroogde tomaten
  • 500 gr Tomaten (met verschilende smaken en kleuren)
  • 2 stuks Lente-uitjes
  • 1 teentje Look
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teelepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 teelepel balsamicoazijn
  • Verse tuinkruiden, peper & zout
  1. Indien gewenst pel je de tomaten en ontpit je ze ook. Ontpitten doej e boven een zeef om het sap op te vangen en bij je gerecht te voegen.

    Snij de tomaten in kleine stukjes, snipper de sjalot, de lente-uitjes, de look en de verse kruiden zeer fijn. Meng alle ingrediƫnten samen en doe er olijfolie en balsamicoazijn onder. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet alles nog even afgedekt in de ijskast zodat de smaken goed kunnen vrijkomen.

    Snij het stokbrood in schuine sneetjes en wrijf ze in met olijfolie. Rooster het stokbrood enkele minuten. Snij de look in 2 en wrijf er de geroosterde broodjes mee in.

    Leg de broodjes op een plateau en lepel er wat tomatensalsa over. Je kunt de bruchetta's zo serveren. Warm is dit hapje ook lekker. Verkruimel nog wat kaas, bv fetta of geraspte mozzarella, over de tomatensalsa en zet de bruchetta's nog even onder de gril i nde overen. Dien warm op.

Shopping Basket