Druiven clafoutis

Druiven clafoutis

  • 400 gr pitloze druiven
  • 75 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 vanillestok
  • 1,5 theelepel geraspte gember
  • Boter om de taartschotel in te vetten
  • Voor de afwerking poedersuiker en/of vanille ijs.
  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Spoel de druiven schoon.
  3. Vet de taartschotel in en besprenkel met wat suiker.
  4. Meng de bloem, de suiker, de melk, de eieren, de geraspte gember door elkaar. Snij de vanillestok in twee en schraap met een mespunt de vanille eruit. Roer de vanille bij het deegmengsel. Giet het deeg in de taartschotel en verdeel de druiven over de gevulde taartschotel.
  5. Bak de clafoutis +/- 45 minuten en serveer lauw of op kamertemperatuur afgewerkt met peodersuiker en/of vanille ijs.
Tags: No tags

Comments are closed.