Druiven crumble

- 300 gr druiven (blauw of wit)
- 2 appels
- 50 gr rozijn
- 115 gr boter op kamer temperatuur
- 125 gr bloem
- 100 gr havermout
- 100 gr suiker
- 1 snuifje kaneel
- 1 eetlepel bruine suiker
- Week de druiven +/-1u in waterof druivenlikeur.
- Verwarm de oven op 180°
- Meng de boter, de bloem, de suiker en de hamermout samen en kneed tot een mooi deeg
- Spoel de druiven en snij ze in twee. Schil de appel en snij inblokjes.
- Leg het fruit onderaan in een schaal, doe de geweekte rozijntjes en het snuifje kaneel erbij en meng door elkaar. Bestrooi het fruit met de bruine suiker.
- Bedek het fruit met het ‘deeg’.
- Zet de schotel +/- 25min in de oven.
- Je kunt de crumble lauw of afgekoeld eten. Lekker met een bolletje ijs of opgeklopte room.