Druiven Crumble

Druiven crumble

  • 300 gr druiven (blauw of wit)
  • 2 appels
  • 50 gr rozijn
  • 115 gr boter op kamer temperatuur
  • 125 gr bloem
  • 100 gr havermout
  • 100 gr suiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  1. Week de druiven +/-1u in waterof druivenlikeur.
  2. Verwarm de oven op 180°
  3. Meng de boter, de bloem, de suiker en de hamermout samen en kneed tot een mooi deeg
  4. Spoel de druiven en snij ze in twee. Schil de appel en snij inblokjes.
  5. Leg het fruit onderaan in een schaal, doe de geweekte rozijntjes en het snuifje kaneel erbij en meng door elkaar. Bestrooi het fruit met de bruine suiker.
  6. Bedek het fruit met het ‘deeg’.
  7. Zet de schotel +/- 25min in de oven.
  8. Je kunt de crumble lauw of afgekoeld eten. Lekker met een bolletje ijs of opgeklopte room.
Tags: No tags

Comments are closed.