Druivensap

Druivensap

  • 1 kg druiven
  • zoetstof naar smaak; honing (ahornsiroop, suiker,..)
  1. Doe de druivan van de steeltjes en was de druiven goed.
  2. Doe de druiven in een grote kookpot met een bodempje water en laat de druiven plat koken op een laag vuur zodat ze niet aanbranden. Dit duurt +/-15min, kijk of de pel van de druiven is open gesprongen.
  3. Zeef het sap door een vergiet of beter nog door een neteldoek. Laat het sap goed uitlekken om de smaak optimaal te behouden. Dit kan lang duren. Zet niet teveel druk op de druiven, zeker niet persen, want dat kan een bittere smaak geven aan het druivensap.
  4. Indien je het sap te bitter vindt kun je er zoetstof aan toevoegen. Om zoetstof toe te voegen moet het sap wel koken zodat de suiker goed wordt opgenomen.
  5. Je kunt het sap lang bewaren als je het sap kokend in een properen glazen pot giet en omgekeerd laat afkoelen.
Tags: No tags

Comments are closed.