Linguini

Linguini met pittige tomatensaus en lasagna van gegrilde zuiderse groenten

  • ½ aubergine 75gr geraspte mozzarella
  • ½ courgette Verse tijm
  • 4 worteltjes Verse oregano
  • 100 gr spinazie 2 dl witte wijn ‘Roodeberg
  • 2 dikke trostomaatjes olijfolie
  • 1 ajuin Peper en zout
  • 1 teentje look 2 rijpe tomaten
  • 1 chili peper
  • 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels)
  • 400 gr Elvea italiaanse kruidenmix
  • 300 gr passata PElvea assata di datterini
  1. Snij de courgette, de aubergine en de wortelen in dunne schijfjes.
  2. Zet water op en laat de schijfjes wortelen 5 minuten koken tot ze half gaar zijn.
  3. Doe alle groentenschijfjes per groente in een kom en meng er olijfolie, peper, zout en verse tijm onder. Gril de schijfjes in een pan tot ze half gaar zijn. Leg ze na het grillen op keukenpapier.
  4. Bak de spinazie kort aan in de pan met olijfolie en fijn gesnipperde look. Laat de spinazie goed uitdruppen en knijp er eventueel overtollig vocht uit.
  5. Emondeer en ontpit 2 trostomaten. Snij ze telkens in 4.
  6. Wanneer alle groenten gegrild zijn leg je een vel bakpapier op een bakplaat en met behulp van een uitsteekring maak je mooie groententorentjes.
  7. Eerst aubergine dan courgette, wortel en spinazie. Herhaal dit nogmaals. Op het einde leg je kwatjes gepelde tomaat op het torentje.
  8. De groentenlasagna moet dan 10min in de oven. Haal de lasagna uit de oven, bestrooi met geraspte mozzarelle en zet nog 5 min onder de grill.
  9. Maak ondertussen de tomatensaus. Snij de ui grof en stoof hem samen met de fijngesnipperde look aan in olijfolie. Als de ui glazig is voeg je de fijn gesneden chilipeper erbij. Spoel de tomaten en snij ze in grove stukken. Voeg ze na een paar minuten toe aan de stoofpot. Zet het vuur zacht, roer en plaats het deksel op de pot.
  10. Bind de tijm, laurier en peterseliestengels samen met keukentouw en leg de ‘bouquet garni’ in de pot.
  11. Schenk de witte wijn bij de kruidige tomaten en laat de saus nog zo’n 10 minuten stoven zonder deksel.
  12. Voeg de tomatenstukjes en de passata toe. Zet het deksel op de pot en laat de tomatensaus nog een kwartier pruttelen.
  13. Breng intussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook om straks de pasta te garen.
  14. Verwijder de uitgekookte kruidentuil en mix de saus glad met de staafmixer.
  15. Proef de saus en voeg naar smaak wat zout toe.
  16. Kook de pasta beetgaar in het kokende water.
  17. Bestrijk het bord met een lepel pittige tomatensaus. Zet een 2 groenten lasagnas op elk bord en daarnaast een mooi torentje pasta. Lepel nog een klein beetje saus over de pasta en werk het bord af met verse oregano.
Tags: No tags

Comments are closed.