Druiven clafoutis

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten

  • 400 gr pitloze druiven
  • 75 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 vanillestok
  • 1,5 theelepel geraspte gember
  • Boter om de taartschotel in te vetten
  • Voor de afwerking poedersuiker en/of vanille ijs.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°
  • Spoel de druiven schoon.
  • Vet de taartschotel in en besprenkel met wat suiker.
  • Meng de bloem, de suiker, de melk, de eieren, de geraspte gember door elkaar. 
  • Snij de vanillestok in twee en schraap met een mespunt de vanille eruit. Roer de vanille bij het deegmengsel. 
  • Giet het deeg in de taartschotel en verdeel de druiven over de gevulde taartschotel.
  • Bak de clafoutis +/- 45 minuten en serveer lauw of op kamertemperatuur afgewerkt met peodersuiker en/of vanille ijs.