Druivenjenever

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten

  • 1 kg druiven
  • 75 cl ‘witte borrel’ Juste Lips’
  • 2 kaneelstokken
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml water
  • 250 gr witte suiker

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook en laat de suiker erin smelten. 
  • Haal de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Spoel de druiven schoon en doe ze in een bokaal die je luchtdicht kunt afsluiten.
  • Voeg de kaneelstokjes, de kruidnagel, de witte borrel en het suikerwater bij de druiven.
  • Sluit de bokaal luchtdicht af en zet minstens één maand weg voor je de druivenjenever opdrinkt.
  • Je kunt de druiven uit de jenever in de diepvries bewaren. Wanneer je de jenever opdient kun je de bevroren druiven als ‘ijsblokjes’ gebruiken.