
Granola
Ingredienten
Voor 4 smoothies:
- 150 gr havermout
- 150 gr muësli
- Noten naar keuze hazelnoten, pecanoten, (gezouten pistachenoten,…) van alles +/- 2 eetlepels
- Zaden en pitten naar keuze maanzaad, chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten,.. van alles +/- 1 eetlepel
- 2 eetlepels rozijn en/of veenbessen
- 3 eetlepels gesmoten kokosvet
- 2 eetlepels zoetstof agave, ahorn, kokosbloesemsuiker, honing,…
- Grof zout naar smaak
- Kruidenmengeling van gemalen kaneel kruidnagel, nootmuskaat
Bereidingswijze
- Spoel de druiven schoon.
- Pers de appelsien uit.
- Doe de druiven, de in stukjes gesneden banaan en de druiven samen met de yoghurt in de blender en mix fijn.
- Verdeel de smoothie over 4 glazen en serveer onmiddellijk.
- Zet de oven op 180°
- Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Zet +/- 20min in de oven maar roer elke 5 min om zodat niets gaat verbranden.
- Wanneer de granola mooi bruin kleurt haal je deze uit de oven en laat afkoelen.
- Je kunt de granola lang bewaren in een afgesloten pot.