Granola

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten

Voor 4 smoothies:

  • 150 gr havermout
  • 150 gr muësli
  • Noten naar keuze hazelnoten, pecanoten, (gezouten pistachenoten,…) van alles +/- 2 eetlepels
  • Zaden en pitten naar keuze maanzaad, chiazaad, zonnebloempitten, pompoenpitten,.. van alles +/- 1 eetlepel
  • 2 eetlepels rozijn en/of veenbessen
  • 3 eetlepels gesmoten kokosvet
  • 2 eetlepels zoetstof agave, ahorn, kokosbloesemsuiker, honing,…
  • Grof zout naar smaak
  • Kruidenmengeling van gemalen kaneel kruidnagel, nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Spoel de druiven schoon.
  • Pers de appelsien uit.
  • Doe de druiven, de in stukjes gesneden banaan en de druiven samen met de yoghurt in de blender en mix fijn.
  • Verdeel de smoothie over 4 glazen en serveer onmiddellijk.
  • Zet de oven op 180°
  • Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Zet +/- 20min in de oven maar roer elke 5 min om zodat niets gaat verbranden.
  • Wanneer de granola mooi bruin kleurt haal je deze uit de oven en laat afkoelen.
  • Je kunt de granola lang bewaren in een afgesloten pot.