Recept: Pompoencake

Pompoencake

Pompoencake

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten

·       1 ei of eivervanger (1,5 eetlepel gebroken lijnzaad met 4 eetlepels water)

·       300gr pompoen

·       3 eetlepels zoetstof (honing, agave, ahorn, kokosbloesemsuiker,…)

·       3 eetlepels kokosolie

·       2 theelepels bakpoeder

·       1 theelepel kaneelpoeder

·       ½ theelepel gemberpoeder

·       ½ theelepel nootmuskaat 

·       Snuifje gemalen kruidnagel

·       Snuifje grof zout

·       60ml plantaardige melk (soya, rijst, amandelen,…)

·       60 gr meel (spelt, rijst,…)

·       60gr fijngemalen havermout

·       Naar keuze rozijnen, noten,…

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°
Snij de pompoen (eventueel geschild) in stukken en gaar +/- 20min in de oven zodat die vlot gepureerd kan worden. 
Meng het gebroken lijnzaad met het water en zet minstens 5min weg.
Pureer de pompoen en voeg het lijnzaadmengsel, de zoetstof, en de olie toe. Meng goed.
Voeg het bakpoeder, de kruiden en de melk toe en meng ook weer alles goed door elkaar.
Voeg nu de meel en de haver toe en spatel dit voorzichtig onder het ‘deeg’. 

Tot slot voeg je de rozijnen en de noten toe en spatel je alles goed onder elkaar.

Doe een bakpapier in een kleine bakvorm en zet +/-40min in de oven.
Laat de cake afkoelen voor je ze aansnijdt!