Recept: Gazpacho van waterkers, aardbei of perzik

Gazpacho van waterkers, aardbei of perzik

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten Gazpacho Waterkers

  • 2 bussels waterkers
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 1 teentje look
  • 1 kleine ui
  • 500ml groentebouillon
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Was de waterkers en de krulpeterselie onder stomend water. 
Mix de peterselie samen met de look en de olijfolie tot een pesto. Versnipper de ui en stoof deze in olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de waterkers en de peterseliepesto toe. Laat enkele minuutjes trekken en mix dan alles tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout. Je kunt de soep warm of koud serveren.
 

Ingredienten Gazpacho aardbei

  • 500gr verse aardbeien
  • 1el witte balsamico azijn
  • hand vol fijngesnipperde verse munt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de aardbeien in stukken en kook ze plat in een bodempje water. Mix de aardbeien tot een gladde soep en voeg de balsamico en de munt toe. Kruid naar smaak met peper en zout. 
Zet in de ijskast en dien koud op.
 

Ingredienten Gazpacho perzik

  • 250gr rijpe perziken
  • olijfolie
  • 1/2de el (riet)suiker
  • 3/4de el frambozenazijn
  • 1 kleine ui
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel de perziken en snij in stukken. Pel de ui en snij in stukken. Stoof de ui aan in olijfolie en voeg daarna de versneden perziken toe. Indien nodig voeg je nog een beetje water toe. Als de perziken zacht zijn mix je alles tot een gladde soep. Laat de soep afkoelen en werk ze dan af met de frambozenazijn. Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.Zet in de ijskast en dien koud op.