Druiven carpatio

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten

  • 100 gr blauwe druiven
  • 100 gr witte druiven
  • 1 gele kiwi
  • 1 groene kiwi
  • 1 appelsien
  • 1 kaki
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr bosbessen
  • 0.5 granaatappel
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel zoute pistachenoten

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder baksstof.
  • Schil de kiwi’s, de kaki en appelsien, spoel het andere fruit schoon
  • Snij het grote fruit in dunne schijfjes, de frambozen, bosbessen, granaatappelpitjes en kleine druifjes mag je op zijn geheel laten.
  • Beleg een schotel met het dun gesneden fruit. Leg daarop de kleine stukjes fruit en werk af met de geroosterde pijnboompitten en de pistache nootjes.
  • Werk de schotel af met verse munt en serveer onmiddellijk.

Als ontbijt kun je de carpatio zo opeten, als je het serveert als dessert kun je er eventueel wat druivengranita, een bolletje ijs of opgeklopte slagroom bij geven.