Kruidige chocoladetaart
8 personen, bereiding 20min + 28min in de oven
Ingrediënten:
1 blikje Danerolles Pain chocolat of één rol bladerdeeg
150gr fondant chocolade
40gr suiker
40gr gezeefde bloem
1kl speculaas kruiden
3 eieren
120gr boter
Cacaopoeder of poedersuiker voor de afwerking
Bereiding:
Verwarm de ove op 180°.
Neem een taartvorm en bekleed deze met bakpapier.
Open het blik Danerolles, rol het deeg open en leg het in de taartvorm. Let op dat de naden mooi dicht zijn. Leg nog een vel bakpaier op het deeg en leg daarbovenop bakparels. Bak de bodem ongeveer 15 min in de oven.
Haal de bakparels en het bovenste bakpapier voorzichtig weg en zet de taartbodem nog zo’n 5 min in de oven tot hij mooi goudgeel kleurt.
Neem de taartbodem uit de oven, zet op een rooster en laat afkoelen. De oventemperatuur mag je verlagen naar 150°.
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
Klop de eieren los met de suiker en de speculaaskruiden. Roer er dan de gezeefde bloem onder en voeg tot slot de gesmolten chocolade toe. Roer alles goed door tot je een mooi gladde massa hebt.
Giet de chocoladevulling op de taartbodem en leg daar de bijgeleverde chocolade staafjes op.
Zet de taart nog 8min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een roosten. Haal de taart uit de taartvorm en bestrooi met poedersuiker of cacaopoeder.