Publicaties

Het is altijd fijn om aan culinaire boeken te mogen meewerken. Elk van deze boeken verenigt mijn passies voor eten, fotografie, en styling. Bij elk ervan heb ik niet alleen de gerechten gestyled en gefotografeerd, maar soms ook zelf de gerechten bereid. Hier is een overzicht van mijn publicaties:

De Kruidenapotheek

Het Cyclus Kookboek

De kruiden apotheek
Het Cyclus Kookboek

In samenwerking met herboriste Martin Vanuffelen. Dit boek verkent de wereld van kruiden en hun toepassingen in de keuken. Een recensent beschreef het als volgt: “De fotograaf maakte van schijnbaar eenvoudige kruidenrecepten pareltjes van foto’s alsof het gerechten van een sterrenchef waren.” Een mooie erkenning van mijn inzet om elk kruid tot zijn recht te laten komen door verfijnde styling en oogstrelende fotografie.

Samenwerking met Morgane Leten van Guud Woman. Dit boek biedt recepten die zijn afgestemd op de verschillende fasen van de vrouwelijke cyclus. De visuele presentatie van de gerechten is zorgvuldig afgestemd om de natuurlijke ritmes en seizoenen van het vrouwelijk lichaam te vieren. Mijn fotografie en styling ondersteunen de gezondheid en schoonheid van elk gerecht.

Hot Sauce: De Hete Saus Bijbel

Ras el Hakim

Hot sauce - De hete sauzenbijbel
Ras el Hakim

Dit levendige en kleurrijke boek, geschreven door de broers Raijmakers, is een visuele explosie die de vurigheid van hete sauzen weerspiegelt. De recensies benadrukken dat “de kleuren van het scherm spatten en de hevigheid van de kleuren gelijk staat aan de pittigheid van de saus.” Mijn fotografie en styling deden deze intensiteit en energie volledig tot hun recht komen.

Samen met Masterchef Hakim Chadar vieren we in dit boek de Marokkaanse keuken met een Vlaamse toets, of de MaroVlaamse keuken zoals Hakim het graag zelf noemt. Traditionele smaken combineren we met moderne invloeden, en mijn fotografie en styling brengen deze unieke culinaire fusie treffend in beeld en benadrukken de rijke cultuur en verfijnde smaken van Marokko.

Elk van deze boeken is een labor of love, waarbij ik mijn vaardigheden als fotograaf, stylist en soms ook kok heb samengebracht om visuele en culinaire meesterwerken te creëren. Samen met Uitgeverij Lannoo heb ik gewerkt aan het brengen van inspirerende en smakelijke content voor foodliefhebbers over de hele wereld.