Publicaties

Het is altijd fijn om aan culinaire publicaties te mogen meewerken, folders, tijdschriften, sociale media, elk medium heeft zijn eigen manier van het publiek bereiken, maar de culinaire boeken waaraan ik mocht meewerken blijven toch wel de pareltjes in de mijn boekenkast .
Elk van deze boeken verenigt mijn passies voor eten, fotografie, styling en lekkere mooie ingrediënten. Bij elk van deze boeken ben ik verantwoordelijk voor  de styling van de gerechten en de  fotografie, maar soms heb ik ook zelf de gerechten bereid.
Hier is een overzicht van mijn publicaties:

De Kruidenapotheek

De kruiden apotheek

De kruiden apotheek verkent de wereld van kruiden en hun toepassingen in de keuken. Een recensent beschreef het als volgt: “De fotograaf maakte van schijnbaar eenvoudige kruidenrecepten pareltjes van foto’s alsof het gerechten van een sterrenchef waren.” Een mooie erkenning van mijn inzet om elk kruid tot zijn recht te laten komen door verfijnde styling en oogstrelende fotografie.
In samenwerking met herboriste Martin Vanuffelen.

Het Cyclus Kookboek

Het Cyclus Kookboek

Het cyclus kookboek biedt recepten die zijn afgestemd op de verschillende fasen van de vrouwelijke cyclus. De visuele presentatie van de gerechten is zorgvuldig afgestemd om de natuurlijke ritmes en seizoenen van het vrouwelijk lichaam te vieren. Mijn fotografie en styling ondersteunen de gezondheid en schoonheid van elk gerecht.
Samenwerking met Morgane Leten van Guud Woman

Hot Sauce: De Hete Saus Bijbel

Hot sauce - De hete sauzenbijbel

Dit levendige en kleurrijke boek, geschreven door de broers Raijmakers, is een visuele explosie die de vurigheid van hete sauzen weerspiegelt. De recensies benadrukken dat “de kleuren van het scherm spatten en de hevigheid van de kleuren gelijk staat aan de pittigheid van de saus.” Mijn fotografie en styling deden deze intensiteit en energie volledig tot hun recht komen.

Ras el Hakim

Ras el Hakim

Samen met Masterchef Hakim Chadar vieren we in dit boek de Marokkaanse keuken met een Vlaamse toets, of de MaroVlaamse keuken zoals Hakim het graag zelf noemt. Traditionele smaken combineren we met moderne invloeden, en mijn fotografie en styling brengen deze unieke culinaire fusie treffend in beeld en benadrukken de rijke cultuur en verfijnde smaken van Marokko.

Proef de passie

Proef de passie, een verhaal van culinair erfgoed over de tafeldruif.
Met veel trots schreef ik 10 recepten met de druif in de hoofdrol. Ook de fotografie en de foodstyling mocht ik verzorgen. Een heerlijk project waar ik als Overijsenaar, Voormalig druivenambassadeur en foodie alleen maar trots op kan zijn.

Velo vrouwen

The woman peloton - Velo vrouwen
Velo vrouwen. In deze praktische gis geven de experts van the female cycling team antwoord op alle vragen van geoefende koersvrouwen en beginnende bikedive’s. Ik mocht met mijn foodfotografie en foodstyling kleur geven aan de recepten van sport diëtiste Jolien Lewyllie. 

Elk van deze boeken is een labor of love, waarbij ik mijn vaardigheden als fotograaf, stylist en soms ook kok heb samengebracht om visuele en culinaire meesterwerken te creëren. Samen met Uitgeverij Lannoo heb ik gewerkt aan het brengen van inspirerende en smakelijke content voor foodliefhebbers over de hele wereld.