Een pintje met een lekker croqske!

Croque zeebaars

Een pintje met een lekker croqske!

Mijn volgende bapas maak ik bij ‘The Hopper IPA’ het  hoppigste bier uit de ‘Turbeau’ familie van Franky De Smet-Van Damme.

Ik denk dat menig bierdrinker wel iets vettig kan verzinnen om bij een pintje te eten!

Als ik het goed begrepen heb proeft je de smaak van een hoppig bier als bitter in je mond en dat voel je aan je kaken en je oren. Vreemd vond ik dat maar volgens mijn bier madammen ben ik niet de enige die daar tintelingen voelt. Het bittere dat in mijn mond blijft hangen zou volgens mijn biermadammen perfect matchen met iets ‘vettig’. Ik denk dat menig bierdrinker wel iets vettig kan verzinnen om bij een pintje te eten maar ik heb gekozen voor vettige vis, de zeebaars, in combinatie met roomkaas.

Zoals ik eerder al zei heb ik voor deze bapas mijn inspriratie gezocht bij Nord Sea Chef Jeremy Girvan. Ik heb me de luxe genomen om het recept een beetje te herschrijven maar de basissmaken heb ik wel behouden natuurlijk!

Graag  deel ik dit receptje met jullie. Het is super lekker en heel eenvoudig, alles wat een goed recept moet zijn volgens mij. Verse vis gebruiken is wel een absolute must want de vis wordt maar kort verwarmd en dan moet je er rekening mee houden dat, moest de vis niet vers zijn, de bacteriën niet gedood worden.

Maar mijn zeebaars die ik in Oostende haalde, was die nacht nog maar gevangen dus verser kan mijn vis niet zijn!

Croque met zeebaars, roomkaas en Oud Brugge kaas

Ingrediënten voor 8 Croques:
200gr verse zeebaars uit de Noordzee
1 fijngesneden lente-uitje
125gr roomkaas van Catharinadal te Achel
8 sneetjes bruin brood
4 sneetjes Oud Brugge kaas
enkele versneden plukjes peterselie
Boter
Peper en zout

Bereiding:
Snijd de zeebaarsfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebaars, de lente-ui, de peterselie en de roomkaas in een kom. Breng alles op smaak met peper en zout.
Besmeer de boterhammen aan één kant met wat boter. Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge. Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt.

Doe nog een klein beetje boter in een pan en bak de croques  op een laag vuur tot hij goudbruin is.

Zeer lekker bij een hoppig bier zoals ‘The Hopper IPA’ maar ook zonder een biertje is deze croque een heerlijk hapje!

Ontvang updates in jouw mailbox