Bruchetta met keto-notenbrood
Ingrediëten:
Voor het brood:
100gr pecanoten – 100gr paranoten – 100gr walnoten – 60gr lijnzaad – 60gr pompoenzaad – 60gr sesamzaad – 30gr chiazaad – 30gr hennepzaad – 5 eieren – 200gr volle room – tijm – rozemarijn – peper – grof zout
Voor de tomaten salsa:
250gr gekleurde tapas tomaatjes – 2 lente uitjes – 1 sjalot – 1 teentje look – hand vol verse kruiden zoals peterselie, basilicum, koriander,… – 1el balsamico azijn – 2el olijfolie – peper – zout
Bereiding:
Verwarm voor het notenbrood de oven op 180°. Hak de noten grof en meng ze met de andere ingrediënten. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het ‘deeg erin’.
Bak +/-35min in de oven. Haal het uit de oven, uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Voor deze bruchetta’s als voorgerecht heb je maar één maximum 2 sneetjes nodig per persoon. De rest van het brood kun je in sneetjes in de diepvries steken en het er later per portie uithalen! Top voor een snelle lekkere lunch.
Voor de tomatensalsa spoel je de tomaatjes onder stromend water en snij je ze in hele kleine stukjes. Snij ook de kruiden, het lente-uitje en de sjalot zo fijn mogelijk en meng alles samen met de tomatenblokjes. Rasp de look erover. Doe er de olijfolie en de balsamico azijn bij en kruid naar smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Zet de salsa even in de ijskast zodat alle smaken zich heerlijk met elkaar kunnen mengen.
Rooster, juist voor het opdienen, de sneetjes notenbrood nog even kort. Leg er de tomatensalsa op en werk af met en raai van de pepermolen en wat verse basilicum!