Gestoofde peertjes met blauwe kaas en garnaaltjes.

Gestoofde peertjes met Turbeau White

Gestoofde peertjes met blauwe kaas en garnaaltjes.

Ingrediënten voor 4 hapjes:
2 rijpe stoofpeertjes van bij de boer
200gr (ongepelde) Noordzee garnalen
100gr Grevenbroucker, Achelse blauwe kaas uit Catharinadal
Klontje boerderij boter
Fijngesnipperde krulpeterselie
Peper en zout

Bereiding:
Indien je ongepelde garnaaltjes hebt gekocht, pel je de garnaaltjes en zet je ze even in de ijskast.
Was de peertjes, snij ze in te lengte in 4 en haal het klokhuis eruit.
Laat de boter smelten in een pan en bak de peertjes goud bruin op een matig vuur.
Kruid de peertjes naar smaak met peper en zout.

Als de peertjes klaar zijn leg je op elk bordje 2 stukjes peer.
Verkruimel er de blauwe kaas over en werk af met de verse garnaaltjes.
Strooi er tot slot nog een klein beetje krulpeterselie over en nog een draai van de pepermolen.
Dien onmiddellijk op met een verfrissende ‘Great White’ van Turbeau.