Ingrediënten:
- 300 gr aardappelen
- 300 gr zoete aardappelen
- 1,2 dl water
- 150 gr bloem
- 4 eieren
- 100 gr geraspte mozzarella
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snij in stukjes, kook ze gaar en plet ze tot puree.
Breng het water aan de kook en smelt er de boter in.
Roer de gezeefde bloem beetje bij beetje door het water en laat het geheel ‘uitdrogen’ op het vuur
Doe het ‘deeg’ in de kneedmachine en mix er de 4 eieren en de geraspte mozzarella onder.
Meng de puree onder het deeg.
Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Laat het wafelijzer goed warm worden en bak de wafeltjes goudbruin gedurende +-10 minuten.
Opmerkingen:
Variant: je kunt de wafeltjes extra smaak geven door zongedroogde tomaatjes, gerookte zalm, chorizo of verse kruiden toe te voegen aan het deeg (+-100gr/extra ingrediënt).
Je kan de wafeltjes als alternatief voor aardappelen serveren bij het hoofdgerecht of als hapje bij het aperitief. Het is lekker met een dipje van zure room, griekse yoghurt, verse kruiden, peper en zout.