Home made advocaat
Ingrediënten:
20gr alcohol van +90°
220ml ongesuikerde gecondenseerde melk
6 eierdooiers
1 vanille stokje
175gr suiker
200ml jenever (meer of minder naar smaak!)
Bereiding:
Giet de gecondenseerde melk in een kleine kookpot.
Snij het vanille stokje in de lengte in 2, schraap de zaadjes los en leg de zaadjes en de stokjes in de melk. Breng naar het kookpunt, haal van het vuur.
Mix de eierdooiers samen met de suiker licht wit schuimig.
Voeg een beetje warme gecondenseerde melk toe aan de suiker en giet dan het eigeelmengsel in de kookpot met de warme gecondenseerde melk. Roer goed door.
Voeg ook de jenever en de alcohol toe en zet op een klein vuur tot alles wat indikt.
Haal de kookpot van het vuur en zet in ijskoud water om zo snel mogelijk af te koelen zodat de eieren niet verder garen. Als alles wat afgekoeld is doe je de advocaat in een flesje en zet je hem in de ijskast.
De advocaat zal nu nog wat indikken en is dan klaar voor gebruik!