Pittige kaaskroket met kruidige salade
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de vulling:
- 50 g boter
- 55 g bloem
- 250 ml volle melk
- 1 eidooier
- 40 ml volle room
- 2 geweekte gelatineblaadjes
- 90 g Lotenhulle Furie (in kleine stukjes gesneden)
- peper, zout, nootmuskaat
Voor de korst:
- 75 g bloem
- 2 eieren
- 75 g panko en/of paneermeel
- peper en zout
- neutrale olie
Bereiding:
Maak een roux door de boter te smelten en de bloem er al roerend aan toe te voegen. Laat de roux even uitdrogen op het vuur, voeg daarna de melk toe en breng al roerend aan de kook.
Meng intussen de room met de eidooier en zet even opzij. Week de gelatine in koud water.
Haal zodra de saus kookt de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door.
Voeg de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Roer tot slot het room-eimengsel erdoor. Zet de pan nog even kort op het vuur zodat de kaas goed smelt en de binding perfect is – laat het mengsel niet meer koken!
Vet een schaal in met neutrale olie en giet het kaasmengsel erin, ongeveer 2 cm dik.
Druk een vel plasticfolie op het oppervlak om uitdrogen te voorkomen.
Laat minstens 12 uur rusten in de koelkast.
Bedek een snijplank met bakpapier en draai de schaal met het kaasmengsel om op het bakpapier. Bestrooi licht met bloem.
Bereid drie kommetjes: één met bloem, één met losgeklopte eieren, en één met panko of paneermeel.
Haal elk stukje vulling eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.
Leg de kaaskroketten op een bord en laat ze nog minstens een uur opstijven in de koelkast.
Bak de kaaskroketten in de friteuse op 175 °C.
Was de kruiden en hak ze grof. Snijd de citroen in vieren en bak die kort aan in een grillpan.
Serveer de kaaskroketten op een bedje van kruidensalade en werk af met de gegrilde citroenpartjes.