Pita broodjes

Pita broodjes

Home made pita broodjes

Ingrediënten:
500 gram bloem
300 ml lauwwarm water
1 el olijfolie
1 el gedroogde gist
1 tl zout

Bereiding:

Voeg het water en de gist samen, roer goed dit en laat enkele minuten staan.
Voeg de bloem, de olijfolie en het gist/ water mengsel samen.
Kneed dit tot een egaal deeg en voeg dan het zout pas toe en kneed nog even verder en maak een mooie deegbal.
Verdeel het deeg nu in 8 gelijke stukken en draai hier bolletjes van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem over het aanrecht en druk hierin de balletjes plat tot een rond broodje dat aan beide kanten bedekt is met een klein beetje bloem.
Leg de ronde pitabroodjes nu op de bakplaat en dek af met een handdoek. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Laat ze vervolgens zo’n 45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden boven- en onderwarmte.
Doe de pitabroodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Laat de broodjes afkoelen voor je ze opeet.