Pita met gehaktballetjes en Bel’Ortha ijsbergsla

Ijsbergsla met kippengehaktballetjes Tiny

Ingredienten:

Voor de tartatin:
  • 1/2de ijsbergsla
  • 100gr kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 8 pitta broodjes
  • 2 sjalotten
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2x hand vol verse kruiden (peterselie, oregano, munt, basilicum, koriander,…)
  • 1 teentje look
  • 1el cayennepeper
  • 125gr volle yoghurt
  • Bakboter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de sjalotten fijn en meng deze met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de cayennepeper, de peper en het zout. Doe er ook een hand vol verse fijngesneden kruiden bij. Maak gehaktballetjes, best niet te groot, en bak ze goudbruin in een pan met boter.

Maak ondertussen de dressing. Voeg de rest van de fijngesneden verse  kruiden bij de yoghurt en kruid naar smaak met peper en zout.

Snij de ijsbergsla in fijne repen, de kerstomaatjes in 2 en de lente-uitjes fijn. Warm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven.

Snij de pitabroodjes open, vul met ijsbergsla, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, enkele gehaktballetjes en werk af met de kruidige yoghurtdressing.