Rösti pizza
4 personen, bereidingstijd 20min + (35min + 10min) in de oven
Ingrediënten:
voor de röisti: Voor het beleg:
800gr vastkokende aardappelen 200gr passata
3el maïzena 1/2de ui, 1 courgette, 1 rode paprika
2el olijfolie gedroogde ham of salami
50gr pizza mix Vache Bleue olijven
Italiaanse kruidenmix 25gr rucola salade
peper en zout 100gr pizza mix Vache Bleue
Oregano, peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Rasp de aardappelen grof en meng ze met de maïzena, de olijfolie, 50gr pizza mix van Vache Bleue en de kruiden. Neem een ovenschotel, beleg deze met bakpapier en leg er het aardappelmengsel op, +/-1cm dik. Zet de rösti pizzabodem in de oven en bak gedurende 30 à 35min.
Spoel ondertussen de groenten onder stromend water en snij de ui, de courgette en de paprika in fijne ringen of schijfjes.
Als de bodem goed gebakken is lepel je er de pasata over, niet te dik en 1 à 2 cm van de rand blijven. Dan beleg je de pizza zoals je zelf wil met de groenten, de gedroogde ham en/of de salami en de olijven. Strooi er de Vache Bleue kaas over en werk of met wat oregano. Zet de pizza nu nog zo’n 10min in de oven tot de kaas mooi goud geel kleurt.
Haal de pizza uit de oven en strooi er wat rucola over.
Serveer onmiddellijk.