Tartaar van Noordzeevis garnalen, waterkerssoepje en radijsjes

Vistartaar met waterkerssoepje

Tartaar van Noordzeevis met handgepelde garnalen, waterkerssoepje en gefermenteerde radijsjes

Ingrediënten: 4 personen voorgerecht
150g rode poon filet of andere witte noordzeevis van het seizoen
100gr verse kaas
2 lente-uitjes
1 el dille, fijngesneden +enkele takjes voor de afwerking
100gr handgepelde Noordzeegarnalen
2 bussels waterkers
1/2de bussel krulpeterselie
1 teentje look
1 kleine ui
500ml groentebouillon
olijfolie
Peper en zout
Gefermenteerde radijsjes (recept op blog terug te vinden)
4 verse radijsjes

Bereiding:
Verwijder, indien nodig, het vel van de vis en snij de vis in gelijkmatig brunoise. Meng de tartaar met de helft van de garnalen, de verse kaas, het versnipperde lente-uitje en de versneden dille. Breng op smaak met peper en zout.
Zet in de ijskast.

Spoel de waterkers en de peterselie.
Mix de peterselie samen met de look en de olijfolie tot een pesto.
Snipper de ui fijn en stoof hem aan in olijfolie.Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur uit en voeg de waterkers en de peterseliepesto toe. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smak met peper en zout. Zet even aan de kant, je moet se doep niet warm houden.

Maak enkele radijsjes schoon en snij ze in flinterdunnen partjes.
Maak met behulp van een ijsschep een bolletje van de vis tartaar en leg dit in het midden van een kommetje. Giet er wat waterkerssoep bij en werk af met verse radijsschijfjes, gefermenteerde radijsjes, de rest van de garnaaltjes en een takje dille.