Tomatensalade met aardbeien, verse kruidenkaas en tomaten granité
1 persoon, bereidingstijd 10min (+ granité 15min + 3u in de diepvries)
Ingrediënten:
Enkele blaadjes sla ‘uit den hof’
5 aardbeien ‘uit Hoogstraten’
100gr tomaten, liefst van verschillende soorten, in blokjes gesneden ‘van Marja’
Verse kaas ‘van de Melkerhei te Linter’
verse kruiden zoals bieslook, peterselie,… ‘van Vegobel’
Voor de tomaten granité:
3 tomaten ‘van Marja van Den Boschkant uit Vremde’
1dl water
Peper en zout
Chilipeper ‘uit den hof’
Bereiding:
Voor de tomaten granité: Breng 1L water aan de kook. Maak een kruisje onderaan in de tomaten en leg ze 10 à 20 sec in het kokende water. Schep ze uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de tomaten, ontpit ze en snij in stukjes.
Breng 1dl water aan de kook en doe er de tomatenstukjes in. Laat de tomaat plat koken, kruid met peper, zout en chilipeper. Mix alles tot een gladde puree, giet het in een ovenschotel en zet deze in de diepvries. Schraap elk uur met een vork door de granité om mooie ijskorrels te verkrijgen.
Voor de salade: Was de salade en snij hem in fijne reepjes. Leg de gesisseleerde sla op het bord. Snij de tomaatjes in kleine stukjes en de tomaten in 4. Leg de gesneden tomaten en aardbeien op de sla.
Meng verse kruiden onder de verse kaas en kruid af met peper en zout.
Lepel wat verse kaas op de tomaten aardbeien sla.
Haal de granité uit de diepvries en lepel deze over de verse kaas.
Werk het bordje af met enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.