Torentje van witte pens, peperkoek en appel

Witte pens met peperkoek

Torentje van witte pens, peperkoek en appel

Ingrediënten:
1 appel
Enkele blaadjes veldsla
Boter
8 sneetjes peperkoek
2 witte pensen
Walnoten

Bereiding:
Snij elk van de twee pensen in 8 gelijke schijfjes.
Steek met een uitsteekvormpje ter grootte van de schijfjes pens uit elk sneetje peperkoek 2 rondjes zodat je 16 rondjes peperkoek hebt.
Snij de ongeschilde appelen in schijven van 1 cm dik en steek er ook 16 rondjes uit ter grootte van de schijfjes pens.
Rooster de fijngehakte walnoten even in de braadpan, roer regelmatig zodat ze niet aanbranden.
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelrondjes 1 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak de pensen 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.
Maak 16 torentjes met telkens 1 schijfje peperkoek, 1 schijfje witte pens, 1 schijfje appel. Werk af met een blaadje veldsla en steek vast met een mooi prikkertje. Strooi wat geroosterde walnoten over de torentjes en serveer lauw of koud.