Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180°. Was de spinazie, laat ze op hoog vuur slinken in olijfolie en laat goed uitlekken.

Maak de boden van de quiche klaar. Neem één vel filo deeg, leg het op bakpapier in de taartschotel, beboter het en bestrooi het met curry. Leg het volgende vel deeg erop en doe hetzelfde. Herhaal dit tot alle 6 bladeren deeg op zijn.

Maak de vulling van de quiche; meng de Boer’Heike kaas met de eieren, de room en de geraspte kaas en klop alles los met een vork. Kruid met peper en zout.

Als de spinazie goed is uitgelekt (eventueel uitknijpen) kruid je deze met peper en zout en leg je ze op de bodem van de quiche. Overgiet de spinazie met de kaasvulling.

Plooi het bladerdeeg nu mooi dicht over de vulling en zet in de oven voor +/- 30min. Voel regelmatig of de vulling ‘stevig’ wordt. Wanneer de vulling stevig is en de korst mooi goudkleurig is kun je de quiche uit de oven halen.

Dien de quiche op met een frisse tomatensalsa met verse kruiden.