Sablés koekjes van ‘Merx gekruid’-kaasje afgewerkt met chocolade
naar een recept van Sergio Herman
Ingrediënten
- 100 g zachte boter
- 132 g bloem
- 1 eidooier
- 120 g + 10 g geraspte ‘Merx gekruid’-kaas
- 3 g zout
- 50 g zwarte chocolade
Bereiding
Meng de boter met de bloem, de eidooier, 120 g geraspte kaas en het zout tot een homogeen deeg. Wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit en steek er rondjes uit van ongeveer 5 cm diameter. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade, dop er de koekjes in en rasp de resterende kaas erover vóór de chocolade hard wordt.
naar een recept van Sergio Herman
Ingrediënten
- 100 g zachte boter
- 132 g bloem
- 1 eidooier
- 120 g + 10 g geraspte ‘Merx gekruid’-kaas
- 3 g zout
- 50 g zwarte chocolade
Bereiding
Meng de boter met de bloem, de eidooier, 120 g geraspte kaas en het zout tot een homogeen deeg. Wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit en steek er rondjes uit van ongeveer 5 cm diameter. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade, dop er de koekjes in en rasp de resterende kaas erover vóór de chocolade hard wordt.