‘Diner met StreeK’ aan tafel met Myriam, de ‘smaakmaker’ van foodblog Hap & Tap

Myriam Minnen en ik, Leen van Diner met StreeK

‘Diner met StreeK’ aan tafel met Myriam,

de ‘smaakmaker’ van foodblog Hap & Tap

Een tijdje geleden mocht ik meewerken aan een kookboek dat foodblogger Myriam Minnen samen met collega Liesbeth maakte.
Je raadt het misschien al: deze keer geen ultrabekende BV aan mijn gastentafel, maar wél een ultrabekende foodblogger.

Ik vertelde Myriam waarmee ik zoal bezig ben, en natuurlijk kwam ook ‘Diner met StreeK’, mijn eigen kleine foodblog, ter sprake. Myriam was meteen enthousiast en begon al luidop na te denken over welke BV’s ze kende en bij wie ze mij zou kunnen langs sturen. Maar toen besloot ik: eerst nodig ik háár zelf uit als gast, en daarna zien we wel wie ze mij aanraadt.

2 foodbloggers samen op stap

Vol enthousiasme na mijn uitnodiging ging Myriam meteen op zoek naar lokaal lekkers en mogelijke adresjes waar we samen op bezoek zouden kunnen gaan. Ja, samen, want zo’n heerlijk bezoek aan een lokale foodondernemer laat Myriam zich niet ontzeggen! Voor het eerst zou ik dus samen met mijn gast op pad gaan en een reportage maken over een Gents streekproduct.

Door omstandigheden wordt het ook de eerste keer dat ik mezelf níét uitnodig bij mijn gast thuis, maar dat Myriam gezellig bij mij thuis komt lunchen.
“Ik ben altijd al een beetje anders geweest dan de rest, dus dan ook maar een speciale ‘Diner met StreeK’-formule voor mij,” lachte ze.

Na het samenstellen van een kookboek weet ik intussen wel zo’n beetje wat Myriam graag eet: chocolade, karamel en – jawel – nóg meer chocolade. Gezouten karamel mag ook. Wat ze níét graag eet, vraag ik voor de zekerheid nog even na: ‘Ik lust geen olijven en van oesters ben ik ook geen fan.’ Oké, duidelijk!

We trekken dus naar een kaasmakerij, en ik waag me aan een diner met kaas in élk gerecht. Het dessert met chocolade wordt misschien wel de grootste uitdaging! Maar als Myriam niet bang is van een culinaire uitdaging (en geloof me, dat is ze niet!), dan ga ik zeker niet onderdoen.

We kijken er allebei naar uit om eens samen rustig aan tafel te zitten, en niet snel-snel te moeten eten wat we net gefotografeerd hebben.
Als je de site van Hap & Tap al eens bekeken hebt – www.hap-en-tap.be, een pareltje vol gastronomische lekkernijen – dan kun je misschien al raden dat er een klein streske op mij afkomt… Want bij deze dame ligt de lat hoog!

Maar ze stelt me gelukkig ook gerust:

Ik hou van lekker eten, goed eten, maar dat moet zeker niet altijd van een sterrenchef komen. Goeie hamburgers zijn ook lekker – maar het moeten wél goeie zijn, hé!

Myriam, challenge accepted!

Ontvang updates in jouw mailbox