Een bord met StreeK!

MaDe keramiek

Een bord met StreeK!

Het is niet de eerste keer dat ik het vertel dat ik mijn ‘StreeK-verhaal’ zo volledig mogelijk wil maken. Daarom niet alleen StreeK op je bord maar ook een bord met StreeK.

Via Instagram, thé placet to be, heb ik Marjan leren kennen van MaDe Keramiek. Neem zeker eens een kijkje op www.madekeramiek.be om Marjan haar kunstwerkjes te ontdekken!

Het verhaal van MaDe keramiek begon, zoals zovele zelfstandige verhalen, als een hobby die steeds groter werd, steeds meer tijd in beslag nam maar ook steeds meer voldoening gaf. Marjan heeft dan uiteindelijk de knoop doorgehakt en is volledig gegaan voor haar keramiek, haar hobby, haar passie. Een sprong in het onbekende, een onzekere sprong maar vol passie en liefde voor het vak.

Toen ik MaDe Keramiek leerde kennen en zag dat ze van Boechout was heb ik dat ergens op de harde schijf in mijn hoofd opgeslagen om ooit nog eens samen te werken. Toen Annemie Struyf me naar Cathérine Vandoorne doorstuurde, die in Boechout woont, wist ik het: Cathérine zou lekker mogen genieten van haar lievelingsgerecht op een bordje van Marjan.

Marjan was onmiddellijk enthousiast. ‘Kom maar eens langs en kies er maar iets mooi uit!’ liet ze me weten. Ik bedacht me dat ik best even zou kijken op haar webshop om al een idee te hebben waar ik naar toe wil, in welke vorm en kleur ik de caponata van Cathérine zou willen serveren. En toen viel mijn oog op ‘workshops’. Twee of driek klikken laten had ik mezelf en mijn dochter van twaalf, ook een creatieve 1000-poot, ingeschreven voor een workshop ‘bordjes maken’. Nog niet onmiddellijk het grote werk van ‘draaien en boetseren’ maar toch al eens met onze handen in de klei zitten. Ik droom al lang van een opleiding keramiek maar tijd is, zoals bij vele waarschijnlijk, niet mijn beste vriend. Deze workshop zou al een fijne aperitief zijn. En dat was het! Een heel fijn voorsmaakje dat smaakt naar meer. Die cursus keramiek komt er zeker nog aan. Ooit hoop ik mijn recepten te kunnen serveren op bordjes die ik zelf heb gemaakt.

Tijdens onze workshop in het atelier van Marjan heb ik prachtige borden gekozen! Het was geen gemakkelijke keuze maar het azuur blauwe bord trok mijn oog onmiddellijk en de zuiderse tomaten caponata zou er prachtig in uit komen! En wie geeft mij ongelijk! Cathérine was verkocht voor het gerecht én het bord! En ik ook. Merci Marjan voor de fijne samenwerking!

Ontvang updates in jouw mailbox