Van Erhan naar Astrid

Astrid en ik

Van Erhan naar Astrid

Erhan was een heerlijk enthousiaste gast aan mijn streektafel en hij wou echt een opvolger ‘die mij verdiende’! Nice! Dus ging Erhan op zoek, liet hij me meekijken in zijn Instagram en contacteerde Erhan mijn favoriete van zijn lijstje. Na enkele dag krijg ik het verlossende smsje ‘Je mag haar een mailtje sturen, Leen, Astrid Stockman hé’.
Oké, een mailtje sturen naar Astrid en hopen dat ze enthousiast is… en ja hoor. Bel me maar, graag maandag namiddag. Die maandag was ik op vakantie, aan het ronddobberen op een rivier in ‘La douce France’, maar bellen met Astrid Stockman dan kon ik bezwaarlijk werken noemen dus dat zou nog wel lukken.

‘Hallo, met Astrid, Leen, van Erhan hé.’ ‘Ja dat ben ik…’ Na wat over en weer gepraat komt de belangrijkste vraag van de dag… ‘Wat eet je eigenlijk graag Astrid?’ ‘Veel! Liever niet teveel koolhydraten maar voor de rest ben ik niet zo moeilijk… Vlees, vis, veggie en kaas, ja kaas is mijn grote favoriet. Kaas kan bij alles en altijd! Met groenten is het natuurlijk een top combinatie. Weet je wat ik echt graag eet ‘Melanzane’, en misschien ook wel chili con carne, maar niet te pikant.’ Ok, twee recepten en ik mag kiezen, nice.

Mijn tweede vraag is iets moeilijker… ‘Wanneer kunnen we afspreken?’ Astrid is een druk bezette zangeres en nu optreden weer kan en mag moet er wat verloren tijd worden goed gemaakt. Een exacte datum is er nog niet maar die komt er wel aan.

Dan valt me te binnen dat Astrid een paar dagen later zingt op de druivenfeesten in Overijse. Ik stel voor om dan even achter de coulisse te glippen en me voor te stellen zodat ze ‘een gezicht’ op mij kan plakken. Top idee voor Astrid. Ik vraag haar nog even om hoe laat ze moet optreden en dan volgt er ‘ik zoek het even op’ en wordt ik aan de telefoon getrakteerd op een kort optreden! Een live ‘wachtmuziekje’ dat ik wel kan appreciëren. Ik weet niet of Astrid het zelf beseft maar als ze even nadenkt of iets opzoekt komt er vaak ‘pompompom of een ander muziek riedeltje om ‘de stilte te breken’. Fijn vind ik dat, mensen die hun passie ademen, bewust of onbewust!

Als ik enkele dagen later Astrid zie en hoor zingen in Overijse voel ik die passie in alles. Ik voel haar genieten van het publiek, van het zingen, van de interactie met de mensen. Ondanks de gietende regen en het publiek dat daardoor niet in grote getalen aanwezig is geniet iedereen. We mogen weer buiten, genieten van cultuur, genieten van Astrid! En dat doet iedereen die aanwezig is, zonder uitzondering.

Na haar optreden ga ik even achter het podium, een beetje volk kennen en zelf nog eens druivenambassadeur geweest zijn kan altijd helpen voor zo’n acties… En als Astrid van het podium komt vraagt ze mij, terecht, ‘En wie ben jij?’ ‘Ik ben Leen, van Diner met StreeK’. En al heel snel kwam de vraag ‘Wat gaan we eten?’ ‘Sorry Astrid, maar ik ben 2u terug van vakantie, ik heb er nog niet over nagedacht, maar ik maak er iets lekker van, beloofd!’ zei ik. ‘Top, want ik heb er nu al zin in!!’ liet ze zich nog ontvallen. Dat was het dan, kort maar krachtig. En nu uitkijken naar onze volgende ontmoeting want nu kreeg ik er ook meer zin in!

Dat onze volgende ontmoeting zo snel kwam kon geen van ons twee voorspellen. Ik was aan het werk als foodstylist in een studio waar ze ook geluidsopnames doen en plots hoorde ik ‘opera gezang’ of hoe zeg je dat… Even moest ik me concentreren maar dan was ik zeker, dat was Astrid die ergens in de studio live aan het zingen was. En ja hoor. Ik stak mijn hoofd even binnen in de geluidsstudio’s, een beetje met een ei in mijn broek of ze me nog zou herkennen. Maar heel snel kwam daar de vrolijke stem van Astrid: ‘Hey Leen, wat doe jij hier? Zo toevallig dat we elkaar weer tegenkomen. Maar volgende week is het voor echt hé! Wat gaan we eten?’ Fijn, ze herkent me duidelijk nog! ‘Melanzane wordt het, goed?’ ‘Heerlijk, dat was stiekem mijn favoriet… nu heb ik er nog meer goesting in! We zien elkaar snel, tot maandag!’ ‘Tot maandag Astrid!’ Ik heb er zin in maar moet wel nog wat testen en boodschappen doen. Het moet goed zijn, zo’n toffe madam die er zoveel zin in heeft, die mag ik niet ontgoochelen. Maar dat zal niet gebeuren, zeker niet met de boost energie die deze ontmoeting me heeft  gegeven!

Ontvang updates in jouw mailbox