Een date met Ann Reymen én de zon.

Ann Reymen selfie

Een date met Ann Reymen én de zon.

Het was weer een tijdje geleden dat weer eens ‘met StreeK’ er op uit mocht gaan en ik had er heel veel zin in!
Enkele maanden terug zat ik bij Cathérine Van Doorne aan tafel en zij stuurde me door naar Ann Reymen. ‘Ann is een ideale gast voor Diner met StreeK want één van Ann haar hobby’s is gewoon eten. Ann zegt zelf dat ze alles lust en op elk tijdstip kan eten… gelukkig dat ze ’s nachts moet slapen anders zou ze dan ook nog eten!’ Aldus Cathérine.

Zolang Ann zelf niet moet koken vindt ze het een topproject!

Als ik zelf Ann contacteer is ze inderdaad echt enthousiast. Zolang ze zelf niet moet koken vindt ze het een topproject! Koken is niet echt helemaal Ann haar ding. Het lukt niet goed, ze doet het niet graag, haar vriend kan het veel beter en eten is gewoon veel leuker dan koken!

Allemaal zeer goede redenen om eens bij Ann op bezoek te gaan. Alleen rest er voor Ann nog een zeer moeilijke vraag: ‘Wat eet je graag?’ of meer bepaald ‘Wat wil je dat ik voor jou klaar maak?’. Dan volgt er een heerlijk lachsalvo en begint er een opsomming van de meest mogelijke en onmogelijke gerechten; ‘Pasta, lokaal eten, Aziatische keuken, winters, zomers, pasta, groenten, vlees, vis, pasta, en pasta vooral pasta maar dat had ik al vermeld. En natuurlijk ook graag room, en kaas, ja kaas heb ik ook graag en spruitjes en rode biet en… eigenlijk eet ik alles graag zolang ik het maar zelf niet moet klaarmaken!’
Goed, voor dat klaarmaken ga ik zorgen, Ann zegt dat ze voor de sfeer zal zorgen.

Ik ben fan!

Ik ken Ann Reymen eigenlijk niet zo goed. Ze is lang een DJ geweest bij MNM-radio, maar dat is niet helemaal mijn zender, en daarvoor zat ze bij Radio Donna, de voorganger van MNM. Donna daar luisterde ik wel naar in mijn jonge jaren maar daarna was ik Ann als radio stem even kwijtgeraakt. Ondertussen heb niet alleen ik, maar heeft ook Ann Reymen de ‘overstap’ gemaakt naar Radio 2. Als ik Ann op de radio hoor dan word ik vrolijk. Of ze nu tegen mij alleen spreekt of voor een paar honderdduizend luisteraars, Ann blijft haar spontane zelve, met haar eigen mening en humor, met haar heerlijk aanstekelijke lach en haar stoere stoute kantje. Ik ben fan! Sommige mensen hangen vast aan een bepaalde radiozender maar ik ga meer voor een bepaalde radio stem. Elke morgen zet ik mijn radio steevast op StuBru voor de heerlijke lach van Fien Germijns, tijdens de sportzomer luisterde ik zelfs naar het verslag van een basketbalwedstrijd enkel voor het aanstekelijk enthousiasme van Linde Merkpoel en voor Ann zet ik mijn radio graag op Radio2 op een weekdag in de namiddag of op zondag tijdens haar mziekkwiss.
Ja, ik vond het wel spannend om die hartelijke stem vanuit dat ‘muziek kastje’ eens te ontmoeten.

Maar met Ann een afspraakje fixen was geen ‘walk in the park’, integendeel…
Ann heeft een ‘beetje’ wateroverlast gehad in de winter en draagt daar nu nog steeds de gevolgen van. De keuken is gelukkig gespaard gebleven, al was Ann volgens mij niet kwaad geweest met elke dag een restaurantbezoek op kosten van de verzekering, maar er moesten toch wat structurele werken gebeuren en die liepen niet altijd gelijk met onze agenda’s…
Maar daar was de lente daar was de zon en ook onze afspraak kon nu doorgaan!
Met de zon op ons bolleke, de zon in ons bord en de zon bij mij aan tafel heb ik, en Ann ook als je het mij vraagt, genoten van lekker eten, een losse babbel over koken en genieten, over van alles en niks. Heerlijk!

Ontvang updates in jouw mailbox