Mooi eten, en lekker én ook nog eens gezond!

Opgelegde radijsjes

Mooi eten, en lekker én ook nog eens gezond!

Om de vistartaar met waterkers soep af te werken heb ik, nogmaals, mijn neus in ‘Een kookboek’ van Seppe Nobels gestoken. Meer dan inspiratie genoeg voor lekker eten, waar het oog ook wel wat mee kan!

Na wat wikken en wegen, smaken combineren in mijn hoofd en gokken wat Xavier lekker zal vinden, ga ik voor de gepekelde radijzen. En al zeg ik het zelf, het was een hele goede keuze! De gepekelde radijzen ‘veranderen’ precies van smaak, ze krijgen een nieuwe taste zonder aan smaak te verliezen, integendeel. Dit in combinatie met verse zeer fijn versneden radijzen is een hemelse combinatie van pittig en zoet.
Volg het recept nauwgezet en het resultaat kan niet tegenvallen! Niet door de smaak en al zeker niet voor het oog!

Gepekelde radijzen van Seppe Nobels

Ingrediënten: 4 personen voorgerecht
2 bussels radijzen
150gr suiker
3,5dl water
1dl wittewijnazijn
30gr zout
5 jeneverbessen
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels

Bereiding:
Was de radijzen en snij het loof weg tot op een halve cm. Snij ze van loof naar wortel in twee en doe ze in een gesteriliseerde glazen pot.
Doe de suiker in een pan met 1 eetlepel water en laar karameliseren. Blus met de rest van het water en de azijn. Doe er het zout, de jeneverbessen, de laurier en de kruidnagels bij.
Giet de warme pekel over de radijzen laat minstens een week rusten.

 

Ontvang updates in jouw mailbox