Nog een hartig asperge dessertje!

Aspergemousse met aardbeientartaar

Nog een hartig asperge dessertje!

Zoals gezegd in de vorige blog had ik ook nog een lekker dessertje gemaakt voor Annemie en Hope. Ook gemaakt van asperges…
Een mousse van asperges afgewerkt met een tartaar van lekkere aardbeien.
Graag geef ik jullie nog het receptje mee zodat je zelf ook kan proeven van dit onverwacht maar zeer te smaken dessert!

Ingrediënten:
200gr asperges ‘van bij ‘De aspergeboer’ te Herent’
100ml slagroom ‘van de Melkerhei te Linter’
1,5el suiker
50gr verse kaas ‘van de Melkerhei te Linter’
100gr aardbeien ‘van bij aardbeienboer Dirk Cordemans te Eizer’
Enkele druppeltjes citroensap
Enkele blaadjes munt ‘uit den hof’

Bereiding:
Spoel de asperges onder stromend water.
Schil de asperges en snij de houterige uiteinden af. Snij de asperges in kleine stukken en breng ze in een beetje water aan de kook. Zet het vuur stiller en laat de asperges nog 10 minuutjes heel zachtjes verder koken.
Giet de asperges af en mix ze fijn. Duw de aspergepuree door een fijne zeef zodat er geen stukjes meer in de puree zitten.
Doe de aspergepuree terug in de kookpot en voeg de suiker toe. Roer goed tot de suiker gesmolten is (normaal is de puree nog warm genoeg anders moet je ze heel kort terug op het vuur zetten). Als de suiker gesmolten is voeg je, van de kookplaat, de verse kaas toe aan de puree. Laat de zoete aspergepuree nu een beetje afkoelen.

Klop ondertussen de room op en voeg die dan rustig bij de aspergepuree. Roer alles rustig door elkaar en verdeel dan de aspergepuree over 4 gaasjes. Zet minstens 2 uur in de ijskast.
Snij de aardbeien in kleine blokjes en versnipper de munt. Doe beide samen in een kommetje en besprenkel met enkele druppels citroensap. Laat de aardbeien eventjes marineren in de ijskast.

Voor het opdienen verdeel je de aardbeientartaar over de aspergemousse en werk het je het dessertje af met een blaadje munt.

Smakelijk!

Ontvang updates in jouw mailbox