Pralines met een hoog rock’n roll gehalte!

Turbeau Noir pralines

Brugge + chocolade = Dominique Persoone

Nu de receptjes, ja deze keer moet ik voor drie receptjes zorgen, vorm beginnen krijgen ga ik op zoek naar de lekkerste streekproducten die het geheel naar een nog hoger niveau tillen.

Een goed gevuld mandje cacao!

Ik begin met Franky zijn eerste bier, het zware fruitbier.

Het was al snel beslist dat chocolade hier de hoofdrol zou gaan spelen. Franky woont in Brugge en als ik aan Brugge én aan chocolade denk kom ik automatisch terecht bij ‘The chocolate line’ van Dominique Persoone. Je kunt online je chocolade bestellen om zelf aan de slag te gaan maar ik ging langs in zijn winkel. Ik wou zien welke creaties van chocolade er staan te pronken in de etalage, ik wou de chocolade ruiken, ik wou kunnen kiezen en natuurlijk mezelf verliezen, mij niet aan mijn lijstje houden en met veel meer lekkere dingen naar buiten komen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat wou ik doen en dat heb ik gedaan. Met een goed gevuld mandje cacao en een heerlijk gevoel rij ik terug naar huis. De chocolade ideeën beginnen vorm te krijgen in mijn hoofd.

Ik ben even gaan rondneuzen in Dominique Persoone zijn recepten en vond daar kleine tarteletten gevuld met een ganache met toets van passievrucht. Aangezien passievrucht geen match was bij het bier heb ik het recept een beetje aangepast naar ganache met een toets van framboos. Dit moet er boenk op zijn! Ik haal mijn bakkersmuts boven en begin te experimenteren met zanddeeg, chocolade en framboos. En ik sta zelfs een beetje verwonderd van mezelf, dit is zo lekker… zoet en zacht krokante deegbodem met daarop chocolade met een beetje framboos, een zoete smaak met een fijn zuurtje. Dit moet het zijn!

Pralines met een hoog rock’n roll gehalte!

Maar ik wil meer, ik wil kunnen uitpakken en besluit om ook pralines te maken.

In Franky zijn bierpakket zaten ook sleutelhangers in de vorm van een gitaar. Van deze gitaren maak ik  in sylicone een mal om chocolade in te gieten.

Ik maak ook een afspraak met Tom van ‘Atelier enfin’ www.atelierenfin.be , bakker en altijd in bereidt tot een uitdaging, om samen ‘chocolade gitaren’ te maken. Op het moment dat ik in zijn atelier ben heeft hij een beetje twijfels over allerlei ‘details’ maar ik wil er voor gaan. Zijn twijfels blijken achteraf niet onterecht maar voor alles is een oplossing en ik zal gitaren serveren aan Franky!

Mijn eerste les chocolade is in elk geval zeer lekker! Chocolade ‘tempereren’, zelf gieten, daarna de gitaren nog opvullen met de ganache met framboos en dan nog een laagje chocolade om de ‘praline’ mooi dicht te maken. Ik ben onder de indruk van mezelf én van het resultaat! Naast de gitaren maak ik ook nog een praline in de vorm van 2 bierschelpjes met daartussen de ganache met frambozentoets. Dit moet volstaan om Franky te imponeren! Pralines met een hoog rock’n roll gehalte! Chocolade van hoge kwaliteit, een goed recept en een unieke uitvoering, zo heb ik het graag.

Ontvang updates in jouw mailbox