Wie mag zijn voetjes onder mijn StreeK tafel steken?

Straffe StreeK

Wie mag zijn voetjes onder mijn StreeK tafel steken?

Ik heb me lang afgevraagd voor wie ik wil koken. Voor iedereen die van lekker eten houdt natuurlijk maar ik wou meer. Ik ben op zoek gegaan naar een formule waarin ik mensen kan bereiken die ook een culinair hart hebben voor streekproducten. Mensen die ik nog niet ken en die me kunnen doorsturen naar nog meer hongerige magen met goesting. Na lang twijfelen heb ik de kaart van ‘de bekende Vlaming’ getrokken. Waarom? Heel eenvoudig, zij kunnen samen met mij een gezicht geven aan streekproducten. Als we samenwerken kan niet alleen ‘Diner met StreeK’ groeien maar ook de aandacht voor streekproducten. En met aandacht begint alles! Onbekend is onbemind dus dat moeten we samen proberen om te draaien naar ‘bekend en zéér bemind’!

Onderstaande brief heb ik gestuurd naar Sarah Van Pelt. Naar wie? Sarah Van Pelt. Misschien ken je Sarah als psychologe van het mooie één programma ‘Twee tinten grijs’ met klankman Pascal Braekman en kreuners gitarist Jan Van Eyken. Sarah is niet alleen een fijne, goede vriendin maar ook een goed klankbord, een culinaire beest én ze heeft ook wat connecties in het ‘BV-wereldje’.

Liefste Sarah,

Mag ik je vragen om samen aan tafel te gaan zit voor een ‘Diner met StreeK’?
Met veel plezier, goesting, smaak én STREEK steek ik jouw lievelingsgerecht in een nieuw jasje!
Als fotograaf, culinair stylist én kok is het niet te verwonderen dat eten een rode draad vormt in mijn leven. Lekker eten, goed eten, eten met smaak én liefst ook met STREEK. En met STREEK bedoel ik met producten uit onze streek, van eigen bodem.

Met ‘Diner met StreeK’ wil ik graag de Vlaamse en bij uitbreiding de Belgische streekproducten in de kijker zetten. Onze streek heeft heel wat lekkers te bieden, streekproducten waar we trots op mogen zijn.

Jij kiest een lekker gerecht. Een gerecht waaraan voor jou een verhaal hangt. Een herinnering aan een prachtige vakantie, een bepaald ingrediënt waar je zot van bent, een geur uit je jeugd… Alles kan en alles mag.
Ik probeer dat gerecht te herschrijven met streekproducten. Ik wil er geen ‘fancy’ nieuw recept van maken, het moet lekker zijn, bij de basis maar met ingrediënten van bij ons.

En dan komt het beste deel, ik maak mijn aangepaste recept voor jou klaar en kom het je opdienen. En als je het goed vindt schuif ik mee aan tafel en nemen we de tijd voor een fijne babbel over eten, genieten, streekproducten en misschien nog veel meer!

Er zijn maar 2 dingen die ik van jou vraag:
Niet onbelangrijk; een oordeel! Was het lekker? Geven de streekproducten een meerwaarde? Is het een aanrader? Zal ik het nog eens voor je klaarmaken?
En ook nog dit: aan wie geef jij mij door? Wie heeft er volgens jou ook wel zin om eens lekker te eten? Om ook een kleine bijdrage te leveren voor lokale producten? Laat maar weten, mijn kookpotten staan klaar!

Hopelijk tot binnenkort, Leen

Gelukkig zei Sarah: ‘Natuurlijk! Kom maar af! Lekker eten dat ik zelf niet moet klaarmaken dat is geweldig!’ En zo is mijn StreeK trip begonnen. Waar we zullen eindigen weet ik niet, misschien gelukkig maar! Wat ik wel weet is dat ik er heel veel goesting in heb. In alles! Op zoek gaan naar lekkere producten, naar de boerderij gaan om met de telers te spreken, lekker te koken in vreemde keukens, mensen leren kennen én lekker eten! Heerlijke job heb ik toch!

Ontvang updates in jouw mailbox