Sarah Van Pelt

Sarah Van Pelt

Sarah Van Pelt

De eerste gast aan mijn tafel met StreeK is Sarah, Sarah Van Pelt.  Of beter gezegd, de eerste keuken waarin ik mezelf uitnodig om te gaan koken met veel StreeK, is thuis bij Sarah. Ongeveer twee jaar geleden heb ik Sarah leren kennen. Sarah was de eerste vrouwelijke druivenambassadeur, een voorbeeld voor mij. Niet alleen als druivenambassadeur maar vooral als vrouw. Leven en lachen, voluit gaan, genieten, uitdagingen niet uit de weg gaan, integendeel! Sarah is psychologe en dat zijn niet altijd evidente gesprekspartners.  Maar dat is bij Sarah anders. Bij een serieus gesprek voelt ze snel aan waar je naar toe wil maar meestal zijn de gesprekken met Sarah niet zwaar geladen. We heb vooral al veel gelachen samen!

Waarom heb ik Sarah gekozen voor mijn Diner met StreeK?

Ik weet dat ze altijd eerlijk is en me ook zonder omwegen zou zeggen als ze ‘Diner met Streek’ geen goed project zou vinden. Maar gelukkig vond ze dat wel! Het feit dat het een vlotte madam is die ook nog goed pakt op beeld waren natuurlijk ook belangrijke factoren én ik had natuurlijk ook iemand nodig die toch een beetje connecties heeft in het BV-wereldje. Het was wel de bedoeling dat Sarah me zou ‘doorgeven’ aan een andere bekend persoon. Sarah werkt soms als psychologe achter de schermen van één maar een tijdje geleden is ze ook op het scherm beland! Verbaasd dat iemand? Mij niet in ieder geval! Ik weet nog de avond dat ik rustig in mijn zetel zat en ‘dat nieuwe programma op één’ eens wou bekijken: ‘Twee tinten grijs’ met klankman Pascal Braekman en Jan Van Eycken, gitarist bij de Kreuners. En wie verschijnt er daar op mijn scherm… Sarah. Ik zat bijna naast mijn stoel want ik wist van nik. Maar ze kon het! Ze stond er, stelde de juiste vragen én met de eeuwige glimlach op het gezicht! Ja je hebt met een fan te doen…

Ik ben heel blij dat Sarah mijn eerste gast was. Ik heb lang geknutseld aan de formule van ‘Diner met StreeK’ en ben dus ‘een paar keer’ moeten terug gaan naar Sarah om nog iets af te toetsen, om toch ook nog een portretje te maken, nog eens voor een selfie en dan nog een keertje voor een briefje voor haar opvolger. Zonder problemen werkte ze altijd mee. Misschien speelde het feit dat ik met enige regelmaat een lunchke mee nam ook een rol. ‘Goed en lekker eten dat ik zelf niet moet klaar maken, top combinatie’ zei Sarah dan als ik nog eens op de soep stond met een tasje soep ofzo. Ik boekte dan een ‘werklunch’ in haar agenda en dan was het ok.

Samen hebben we de puntjes op de ‘i’ gezet om ‘Diner met StreeK’ te maken tot wat het nu is. Merci Sarah! En als je nog eens zin hebt in een werklunchke of gewoon een lekker goestingske, je hebt mijn nummer!

Ontvang updates in jouw mailbox