Cesar Salade met veel StreeK!

Sarah's Cesar Salad

‘‘Cesar Salad’, dat eet ik graag’ zei Sarah mij toe ik vroeg wat ik voor haar moest klaar maken. Of dat zei ze na enkele dagen… Eerst was haar reactie ‘Ik eet alles graag, liefst veel groenten en geen dode beestjes enzo, daar pas ik voor’. Maar plots een telefoontje met ‘‘Cesar Salad’, liefst vegan als dat kan…’ ‘Natuurlijk Sarah, klant is koning! En voor vegan draai ik mijn hand niet om, een uitdaging meer dat had ik bij Sarah wel mogen verwachten!’

Dus ben ik aan de slag gegaan. Eerst uitpluizen welke ingrediënten een echte Cesar Salad zo lekker maken en dan bekijken welke vegan toets ik eraan moet geven én last but not least welke StreeK producten dit recept naar een hoger level kunnen brengen.

Een goede Cesar Salad staat of valt met de dressing! Dus eerst vegan mayonaise uittesten en deze dan ‘omtoveren’ naar een lekkere Cesar dressing. So far so good! Nu nog StreeK producten toevoegen. Voor (vegan) mayonaise, en niet alleen voor mayonaise, gebruik ik liefst de mosterd van ‘De Ster’ uit Lubbeek. Alle info én verkooppunten vind je op

www.de-ster.com Proef deze lekkernij ook eens gewoon bij een stukje kaas tijdens de apero of gewoon op de boterham! Heerlijke mosterd, een beetje pittig, een zacht karakter maar vooral veel StreeK!

Ook voor het brood ging ik op zoek naar een lekker Streek product. In Tielt-Winge vond ik Natuurbakker Hans. Hij heeft een heerlijk aanbod aan broden met StreeK maar daarnaast kun je bij hem ook terecht voor overheerlijke koekjes, chocolade, lactosevrije producten,… Ik koos voor het ‘Haksbergs Bruintje’. Een lekker brood met een krakende korst, heerlijk zacht midden en een volle smaak. Gemaakt met veel liefde voor het product en vooral weinig tralala, echt to the point zoals een goed Streek product hoort te zijn!

Om de salade een beetje ‘stylisch’ te maken heb ik ook voor waterkers gekozen. Deze lekkere groene blaadjes van bij ‘Waterkers Walter’ uit Huldenberg groeien bij mij thuis om de hoek en ik gebruik ze graag voor bv. een dressing of als frivole afwerking van een gerecht! Een beetje pittig maar niet overheersend zodat het als smaakversterker goed past bij vele gerechten. En een heel gezonde groente, wat voor mij ook niet onbelangrijk is.

Ik heb ook een ‘gewone’ versie gemaakt van de Cesar Salad waarvoor ik lekkere kippekbillen van bij de lokale boer gebruik. ‘De Buurderij’ is een initiatief dat de boer naar jou brengt en je dus niet ver moet zoeken naar lekkere lokale producten waaronder ook vlees. Op www.boerenenburen.be vind je alle info over dit geweldige initiatief dat waarschijnlijk ook bij jou in de buurt actief is. Als afwerking zocht ik een harde kaas met StreeK. Bij de Melkerhei in Linter maken ze verschrikkelijk lekkere kazen, hard, zacht, pittig,… voor ieder wat wils! Samen met Monique, de bezieler van dit mooie project dat de Melkerhei (www.melkerhei.be) wel is, heb ik gekozen voor de ‘Linterse Kassei’. Een harde kaas die minstens 6 maanden rustig heeft liggen rijpen om de perfecte smaak te krijgen. Geen overheersende smaak, maar wel een eigen smaak! Zo heb ik kaas het liefst! Voor de vegan versie ben ik op zoek gegaan naar een kaas alternatief en kwam ik uit bij vegan cheese gemaakt van cashewa noten, geen regionaal streekproduct maar perfect voor de veganisten onder ons én ook lekker cheesy!

In een volgende post geef ik je graag het recept mee van deze ‘Cesar Salad met streeK’.

 

Ontvang updates in jouw mailbox