productie

Productie én foodproductie

Soms word ik op een set verwacht om bv enkel te fotograferen of te stylen, maar even graag neem ik de hele productie van de shoot voor mijn rekening.
De juiste mensen samen zoeken voor het beste resultaat, een mooie locatie spotten om het product optimaal tot z’n recht te laten komen, technische ondersteuning om alles te laten schitteren en natuurlijk een heerlijke catering tafel om iedereen tevreden te houden!
En misschien het belangrijkste van allemaal; goede communicatie met de klant zodat vooral hij of zij tevreden is met het resultaat.
Is er een probleem bij opname? Ik sta klaar met de best mogelijke oplossing!

Als foodproducer is mijn productie taak specifiek gericht op het hele food-gebeuren van een Tv-programma, een opname van een reclamespot, een expo,… in handen heeft.
Van het schrijven, nalezen en testen van recepten over het bestellen van de ingrediënten tot het beheer van het economaat, ik neem het allemaal voor mijn rekening.
Moet er instant een recept worden aangepast? Ik kruip onmiddellijk in mijn pen en mijn economaat om het recept aan te passen met de middelen die voor handen zijn.
Op zoek naar een ‘onvindbaar’ ingrediënt? Mijn netwerk is ondertussen zo uitgebreid dat het al echt over ‘niet leverbaar in België’ moet gaan om het niet te fixen, en dan nog… zo heeft de realiteit ons geleerd!

Als foodproducer bij bv het programma Bake Off Vlaanderen sta ik elke dag voor nieuwe uitdagingen, nieuwe vragen van de kandidaten, onbekende ingrediënten om te ontdekken en bak uitdagingen waar ik dacht nooit aan te beginnen.

Maar of ik nu als foodproducer of als algemeen producer op de set sta, er is maar één regel: eens de ‘challenge accept’ is voorruit gaan de enige mogelijkheid en ga ik enkel voor het beste resultaat!

Food Producer
Food Producer
Food Producer