Aspergesoep met spinazie coulis

Aspergesoep met spinazie coulis

Aspergesoep met spinazie coulis

4 personen, bereidingstijd 20min

Ingrediënten:
1kg asperges ‘van ‘De aspergeboer’ te Herent’
1 ajuin
olijfolie
1el groentenbouillon
Hand vol spinazie ‘uit den hof’

Enkele druppeltjes citroensap
Peper en zout

 

Bereiding:

Spoel de asperges onder stromend water.
Schil de asperges, snij de houterige uiteinden er af en leg de asperges in water. Leg de schillen en de uiteinden in een kookpot met water en breng aan de kook. Laat zo’n 15min heel zacht koken (juist rond het kookpunt) en draai dan het vuur uit. Laat de schillen nog even in het water liggen en giet dan de aspergebouillon door een zeef om het vocht op te vangen.
Schil de ajuin en snij hem grof. Snij de asperges in stukken en hou de mooie aspergepunten aan de kant. Stoof de ajuin glazig en voeg dan de aspergebouillon toe samen met de pasta groentenbouillon. Leg nu de geschilde asperges, zonder de punten, in de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat ze 15min koken op laag vuur (juist tegen het kookpunt).

Spoel ondertussen de spinazie onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe een beetje olijfolie in een kookpot en stoof de spinazie heel kort aan tot de blaadjes juist geslonken zijn. Doe de spinazie (met het beetje kookvocht) in een maatbeker en mix heel fijn. Voeg eventueel wat water en/of olijfolie toe. Duw de coulis dan door een fijne zeef zodat er zeker geen stukjes meer in zitten. Kruid naar smaak af met peper en zout en voeg er eventueel ook een druppeltje citroensap aan toe.

Mix de soep glad als de asperges zacht zijn gekookt. Leg dan de aspergepunten in de soep en laat de soep nog één keer opkoken en haal dan onmiddellijk van het vuur.

Serveer de soep onmiddellijk met een beetje spinaziecoulis.