Danerolles Lemon Rolls

Lemon rolls - Danerolles
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Danerolles – Lemon Rolls

12 rolletjes, bereiding: 15min + 15min in de oven

Ingrediënten:
1 Danerolles ‘Crispy Cinnamon Swirls’
1 Bio Limoen
50gr suiker
1 zakje vanillesuiker
50gr boter
100gr poedersuiker
1 eiwit

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Breng de boter op kamerstemperatuur zodat ze goed smeerbaar is.
Rasp de limoen zodat de groene schil eraf is. Enkel het groene van de schil raspen, niet het witte, anders zal de smaak te bitter worden.
Meng de boter met de suiker en 2/3de van de limoenrasp.
Open het blik ‘Crispy Cinnamon Swirls’ en rol het deeg uit.Snij het deeg in het midden in twee.
Besmeer de twee uitgerolde lappen deeg met de gesuikerde limoenboter en rol het ze op over de korte kant op.
Snij het opgerolde deeg in 6 plakken, in totaal heb je nu 12 rolletjes.
Neem een ovenschaal waar de 12 rolletjes inpassen, ze moeten goed aan elkaar aansluiten. Bekleed de ovenschotel met bakpapier en leg de rolletjes mooi aansluiten aan elkaar in de ovenschotel.
Zet de ovenschotel met de lemon rolls in de warme oven gedurende 12 à 15min tot ze mooi goudgeel kleuren.
Ondertussen meng je de bloemsuiker met het sap van een halve limoen tot een gladde glazuur.
Haal de lemon rolls uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en verdeel er de glazuur over en bestrooi met de rest van de limoenrasp.