Caponata
4 personen, 20min
Ingrediënten:
olijfolie, om in te bakken
1 rode ui, in elleboogjes, van de groentenboer om de hoek
1 aubergine, grof gesneden, van de groentenboer om de hoek
1 courgette, grof gesneden, van de groentenboer om de hoek
4 teentjes knoflook
3 el appel azijn
3 stengels selder, ontdraad en schuin gesneden, van de groentenboer om de hoek
5 tomaten zonder vel, in partjes, van de groentenboer om de hoek
1 el gezouten kappertjes
1 el amandelen, geroosterd
1 el pijnboompitten, geroosterd
1 el dragon, gehakt, van Vegobel te Duffel
1 el verse oregano, gehakt, van Vegobel te Duffel
2 takjes verse tijm, van Vegobel te Duffel
1 el bladpeterselie, gehakt, van Vegobel te Duffel
1 el jonge basilicumtopjes, van Vegobel te Duffel
1 el groene olijven, gehakt
1 el zwarte olijven, gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
Lekker, gekruid (naan) brood, zelf gebakken of van de beste bakker uit het dorp
Bereiding:
Verhit olijfolie in een pan en bak rode ui, aubergine en courgette aan.
Kruid met zout en peper.
Rasp de knoflook erover en voeg oregano en tijm toe. Bak even verder en blus af met azijn. Voeg vervolgens selder en tomaat toe en laat circa 45 minuten op laag vuur garen. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Caponata is het lekkerste als hij even staat, je kunt hem ook een dag vooraf maken. Je kunt de caponata warm, lauw of koud serveren.
Voeg als laatjes de kappertjes, amandelen, pijnboompitten, dragon, peterselie en basilicum toe en roer goed om.
Garneer tot slot met de olijven en nog enkele basilicumtopjes en serveer met lekker brood.