Ingrediënten:
- 150 gr havermout
- 150 gr muësli
- 6el noten naar keuze (hazelnoten, gezouten pistache noten, pecanoten,…)
- 2el zaden en pitten naar keuze (maanzaad, chiazaad,zonnebloempitten, pompoenpitten,…)
- 2 el rozijn en/of veenbessen
- 3 el gesmoten kokosvet
- 2 el zoetstof (agave, ahorn, honing, kokosbloesemsuiker,…)
- Grof zout naar smaak
- Kruidenmengeling van gemalen kaneel kruidnagel, nootmuskaat
Bereidingswijze:
Zet de oven op 180°
Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet +/- 20min in de oven maar roer elke 5 min om zodat niets gaat verbranden.
Wanneer de granola mooi bruin kleurt haal je deze uit de oven en laat afkoelen.
Je kunt de granola lang bewaren in een afgesloten pot.