Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets

Citroen mousse

Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets

 

Het dessert dus. Toen ik Senne vroeg of er een dessertje is dat zijn voorkeur heeft, zei hij: ‘Misschien iets met citroen, dat eet Louise graag.’ Ok, iets met citroen zal het worden. Omdat Senne met de mol naar Italië is geweest, wil ik er ook een mediterraan smaakje aan geven. Ik ga voor een limoncellomousse, met een crunch van Napoleon-bonbons, afgewerkt met zeste van citroen.

Net zoals in een chique bar!

Ik neem een fles zelfgemaakte limoncello uit de diepvries en vraag of ze kleine glaasjes hebben, maar dat zit niet in hun glazenkast. Ik neem een kijkje in die kast en breng twee grote gin-glazen mee. Louise en Senne kijken me vreemd aan: ‘Zo’n groot glas!’. Maar ik neem wat ijsblokjes en giet slechts een kleine bodem vol met de romige limoncello. ‘Whaaw, net echt zoals in een chique bar!’ hoor ik achter mij. We klinken met de glazen en dan haal ik het dessert uit de ijskast. Voor de foto had ik het verdeeld over vier verschillende glaasjes, eentje teveel denk ik even. Maar als we beginnen aan het dessert zegt Senne al: ‘Ik wil dit nog wel proeven maar ik heb al zoveel gegeten dat ik niet weet of ik het nog helemaal op krijg.’ Maar het dessert is sneller weggewerkt dan Senne zelf doorheeft. En dan is het zonde om dat ene dessertje niet op te eten, dus offeren Senne en Louise zich op om dat laatste glaasje samen te delen. En dan is alles op. Er blijft niks meer over, alleen mooie herinneringen en fijne complimenten. En dat betekent dat het voor mij tijd is om in te pakken.

Senne loopt nog mee naar de auto om alles te helpen inladen en na nog een welgemeend dank u vertrek ik terug naar huis. Helaas wordt de weg plots versperd door auto’s met veel blauw licht… en dan zie ik wat honden uit de auto komen en valt het me plots weer in dat ik in Borgerhout ben en niet meer op het vredige terras van Senne en Louise. Life goes on!

Merci Senne en Louise, jullie waren zeer fijne gasten! Op naar de volgende!

Graag geef ik jullie nog het recept van de limoncellomousse:

Limoncellomousse 4 personen

Ingrediënten:
2 eieren
200 ml room
50 g suiker
250 g mascarpone
125 ml limoncello
2 Napoleon-bollen citroensmaak
1 citroen

Bereiding:
Doe het Napoleon-snoepje in een plastic zakje en verkruimel dit door erop te kloppen.
Scheid de eieren. Klop de eiwitten schuimig en zet aan de kant. Klop in een tweede kom de room lobbig. Neem vervolgens een derde kom en klop daarin de eidooiers met de suiker ‘wit’. Mix nu de mascarpone onder het mengsel van eidooier en suiker. Klop tot er geen brokjes meer zijn.
Pers de citroen uit en hou dit sap bij voor de afwerking. Voeg dan de limoncello en het citroensap toe aan het mascarponemengsel. Spatel nu voorzichtig eerst de room, dan de eiwitten en als laatste het verkruimelde Napoleonsnoepje onder het beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit de mousse nu in verschillende glaasjes. Laat ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk de glaasjes net voor het serveren af met een beetje zeste van citroen en wat kruimels Napoleon-snoep.