Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets
Limoncellomousse 4 personen
Ingrediënten:
2 eieren
200 ml room
50 g suiker
250 g mascarpone
125 ml limoncello
2 Napoleon-bollen citroensmaak
1 citroen
Bereiding:
Doe het Napoleon-snoepje in een plastic zakje en verkruimel dit door erop te kloppen.
Scheid de eieren. Klop de eiwitten schuimig en zet aan de kant. Klop in een tweede kom de room lobbig. Neem vervolgens een derde kom en klop daarin de eidooiers met de suiker ‘wit’. Mix nu de mascarpone onder het mengsel van eidooier en suiker. Klop tot er geen brokjes meer zijn.
Pers de citroen uit en hou dit sap bij voor de afwerking. Voeg dan de limoncello en het citroensap toe aan het mascarponemengsel. Spatel nu voorzichtig eerst de room, dan de eiwitten en als laatste het verkruimelde Napoleonsnoepje onder het beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit de mousse nu in verschillende glaasjes. Laat ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk de glaasjes net voor het serveren af met een beetje zeste van citroen en wat kruimels Napoleon-snoep.