Aubergine rolletjes met vege gehakt en Berlumi in tomatensaus

Aubergine rolletjes met Berloumi en bonengehakt

Aubergine rolletjes met vege gehakt en Berlumi in tomatensaus

2 personen

Ingrediënten:
1x aubergine
1x pak Berlumi kaas
50gr geraspte kaas
Olijf olie
Peper en zout

Voor het vege gehakt:
200gr tode kidneybonen
200gr witte bonen
1 hand verse krulpeterselie
5 takjes verse dragon
1 sjalot of ui
1 ei
Peper en zout

Voor de tomatensaus:
6 rijpe vleestomaten
1el tomaten pure
1tl harissa
1th komijnpoeder
1tl paprika poeder
1 teentje look
¼ plantje verse Koriander of dragon (optioneel)
2el olijfolie
Peper en zout

Bereiding:
Begin met de basis de tomatensaus.
Pel de tomaten (je kunt ze 10sec in warm water leggen of even op de gril van de BBQ leggen) en snij ze in stukken. Laat het vocht zeker niet verloren gaan.
Breng de tomaten zachtjes aan de kook en voeg dan de andere ingrediënten toe. Roer goed en laat alles even sudduren, zeker 30min onder deksel. Roer af en toe en indoen nodig een klein beetje water toevoegen.

Maak ondertussen de basis van het vege gehakt.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Doe de rode en witte bonen in een vergiet en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat uitlekken. Strooi de bonen op een bakplaat en schuif ze ongeveer 10 minuten in de hete oven van 180°C. (Laat de bonen wat drogen, niet uitdrogen.)
Snipper de sjalot (of de ui) fijn. Snij ook de peterselie (en de koriander of de dragon) grof. Haal de gedroogde bonen uit de oven (maar laat de oven aan staan) en mix samen met de andere ingrediënten alles fijn. Voeg het ei toe en meng met je handen tot ‘gehakt’. Zet dit even in de ijskast.

Was de aubergine en snij (met een mandoline) lange plakken van +/- 3mm dik. Strijk ze in met olie en gril ze kort aan beide kanten.
Snij de Berloumi in plakken en gril deze ook kort.
Neem nu een plak gegrilde aubergine, leg er eerst wat vegan gehakt op, dan een plakje grillkaas en rol mooi op. Doe dit met alle plakken aubergine. (+/-10)
Neem een ovenschotel en doe er de tomatensaus in. Leg de aubergine rolletjes erop en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de schotel 5min onder de gril.
Indien alles is afgekoeld zet je de schotel best eerst 20min op 180° om op te warmen en dan nog 5 min onder de gril.
Als je de schotel uit de oven haalt bestrooi je deze nog met verse kruiden zoals koriander, peterselie of dragon.

Lekker met een stukje vers brood of pasta.