Zaalouk, Marokkaanse aubergine & tomaten salade

Zaalouk, Marokkaanse aubergine spread

Zaalouk, Marokkaanse aubergine & tomaten salade

Ingrediënten:

3 middelgrote aubergines
3 kleine tomaten
1tl tomatenpuree
Peper en zout
Paprikapoeder
Komijn
Verse peterselie
Verse koriander
Olijfolie

Bereiding:

Prik wat gaatjes met een vork in de aubergine en leg de aubergines op de BBQ of in de oven (180°)tot ze zacht zijn. Dit kan in open vuur of in aluminium papier. Na +/- een uurtje zullen ze zo zacht zijn dat je de aubergines gemakkelijk kan pellen.
Maak de tomatensaus. Pel de tomaten (door ze in open vuur of in kokend water te leggen), snij de tomaten in stukken en doe ze in een kookpot samen met de kruiden de tomatenpuree en wat olijfolie en breng aan de kook.
Meng de tomatensaus met de aubergine, breng dit nog eens aan e kook tot het water helemaal verdampt is.