Open lasagne met rode biet en yoghurt

Open lasagne met rode biet Seppe Nobels

Open lasagne met rode biet en yoghurt
(4 personen)

Ingrediënten:
100gr witte bloem
1 ei
1 el olijfolie
zout
1 rode biet
8 radijzen
1/2de  venkel met loof
500gr natuur yoghurt
Hand vol verse kruiden
1 teentje look
Olijfolie
Peper en zout (fijn en grof)

Bereiding:
Zeef de bloem en maak er een bergje mee op je werkblad. Maak een kuiltje in het bergje en leg het ei erin. Giet er ook de olijfolie in en het zout. Meng nu voorzichtig de bloem met de vloeistof en kneed het dan (+/-10min) tot een glad deeg. Draai het deeg in plastiek folie en leg het minstens 30min. in de ijskast.
Kook de rode biet gaar in water, ongeveer 40min. De rode biet moet niet plat gekookt zijn, hij mag nog wat ‘knapperig’ zijn.
Haal het deeg uit de folie en rol uit. Dit kan met een deegroller maar ik gebruik hiervoor een pasta machine. Steek rondjes van zo’n 10cm doorsnede uit het deeg. Je hebt er 8 nodig.
Leg de deegschijfjes op een licht bebloemde ondergrond zodat ze niet gaan plakken.
Snij de rode biet in kleine blokjes, snij je de venkel in fijne brunoise en de radijsjes in heel fijne plakjes.
Doe de blokjes rode biet in een pot en besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm. Zet de rode biet even aan de kant om te marineren.
Versnipper de verse kruiden en de look en meng die onder de yoghurt. Kruid naar smaak met peper en zout.
Zet water op het vuur en voeg er een beetje zout aan toe. Kook de pasta gaar gedurende +/- 4min, afhankelijk van de dikte van je pasta. Giet dan de pasta af.

Lepel een beetje yoghurt in een bord, doe er een beetje olijfolie over en wat grof zout. Leg daarop een plakje gekookte pasta. Lepel nu een beetje yoghurt op de pasta en leg er de blokjes rode biet op. Bestrooi met de fijne brunoise van venkel en werk af met enkele plakjes radijs. Als afwerking leg je er wat plukjes loof van venkel tussen. Leg er nu een tweede plakje gekookte pasta op. Hierop leg je nog enkele blokjes rode biet, een beetje brunoise van venkel, wat radijsjes en een plukje venkel loof.
Nog een draai van de pepermolen en een beetje olijfolie waarin de rode biet is gemarineerd.
Dien onmiddellijk op.