Tomatensoep met garnituur

Tomatensoep

Tomatensoep met garnituur naar keuze

Ingrediënten:
1kg tomaten
1x prei
2x ajuin
2x wortel
1L groentebouillon
Olijfolie
Peper en zout

Voor de garnituren:
200gr gehakt
1 Courgette
Pijnboompitten
Enkele kerstomaatjes
Een beetje room
Pikante hot pepersaus

Bereiding:
Schil en spoel de groenten en snij ze grof. Doe wat olijfolie in een kookpot en laat de ajuin kort stoven. Doe de prei en de wortel erbij en stoof nog even verder. Voeg de versneden tomaten en de groentebouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat zo’n 20min stilletjes koken tot de groenten goed zacht zijn. Mix de soep dan door en laat nog even terug opkoken. Dien heet op!

Maak ondertussen de soep garnituren klaar.

De balletjes: Kruid het vlees met peper en zout en rol kleine balletjes. De rauwe balletjes mag je na het mijn in de soep gooien als je de soep nog even kort laat doorkoken tot de balletjes gaar zijn.

De groenten garnituur: Snij de courgette in hele dunne spaghetti slierten en zet even weg. Neem een pan en rooster de pijnboompitjes zonder vetstof even. Als de soep klaar is schep je deze eest in een diep bord en dan leg je een torentje Courgetti’s (courgetten spaghetti) in het midden. Betrooi met geroosterde pijnboompitten en werk eventueel nog af met wat extra olijfolie of pikante pepersaus.

De room garnituur: Snij een paar kerstomaatjes in twee en leg ze in een bord gevuld met soep. Doe een beetje room op een lepel en giet de room met de lepel mooi rond de tomaatjes. Werk af met een draai van de pepermolen en eventueel met wat pikante pepersaus.

Eén basissoep met verschillende garnituren, voor ieder wat wils!