Pompoensoep met garnituur naar keuze

Pompoensoep

Pompoensoep met garnituur naar keuze

Ingrediënten:
1 pompoen
2x ajuin
2x wortel
1 gele paprika
1 pastinaak
2L groentebouillon
Olijfolie
Peper en zout

Voor de garnituren:
Enekel sneden (bruin) brood
Enkele blaadjes salie
Boter
Pikante olie
Kokosroom
Currypoeder
Peper en zout

Bereiding:
Schil en spoel de groenten en snij ze grof. Doe wat olijfolie in een kookpot en laat de ajuin kort stoven. Doe de pastinaak, paprika en de wortel erbij en stoof nog even verder. Voeg de groentebouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat zo’n 20min stilletjes koken tot de groenten goed zacht zijn. Mix de soep dan door en laat nog even terug opkoken. Dien heet op!

Maak ondertussen de soep garnituren klaar.

De Korstjes: Snij de snede brood in kleine blokjes. Doe boter in de pan en bak de stukjes krokant. Als de boter helemaal is opgenomen door het brood kun je nog wat boter (of olijfolie) toevoegen om te voorkomen dat de korstjes aanbranden. Roer regelmatig tijden het bakken. Kruid naar smaak met peper en zout.

Werk de soep af zoals je zelf wil; met wat pikante olie, of kokosroom en wat extra curry poeder en natuurlijk met vers gemaakte krokante broodkorstjes!

Eén basissoep met verschillende garnituren, voor ieder wat wils!